Atenție la Ibuprofen! Crește riscul de accident vascular

de Andreea NĂSTASE Miercuri, 03 Iunie 2015 113
În urma informațiilor apărute în luna aprilie privind faptul că administrarea ibuprofenului în doze mari crește riscul cardiovascular, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a realizat o reevaluare a acestui risc.

Astfel, reevaluarea EMA confirmă existența unui risc cardiovascular, precum infarct miocardic și accident vascular cerebral, ușor crescut în cazul administrării ibuprofenului în doze zilnice egale sau mai mari de 2.400 mg.
Reevaluarea clarifică faptul că riscul asociat cu utilizarea unor doze mari de ibuprofen este similar celui observat în cazul altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv al inhibitorilor COX-2 și diclofenacului.
Nu s-a constatat nicio creștere a riscului cardiovascular, în cazul dozelor de ibuprofen de până la 1200 mg pe zi, cea mai mare doză utilizată în general pentru medicamentele cu administrare orală eliberate fără prescripție medicală (over-the-counter =OTC) pe teritoriul Uniunii Europene, conform unui comunicat de presă al Agenției Europene a Medicamentului.
Pentru reducerea la minimum a riscului cardiovascular, trebuie evitată administrarea de doze mari de ibuprofen (egale sau mai mari de 2.400 mg pe zi) la pacienții cu afecțiuni cardiace sau circulatorii grave, precum insuficiență cardiacă, boală cardiacă și tulburări circulatorii sau la cei cu antecedente de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, scrie realitatea.net. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei