Beneficiile imunizării homeopate la copii

de Andreea NĂSTASE Miercuri, 30 Ianuarie 2013 203
Copiii cu vârste de până la doi ani sunt protejați de anticorpii din laptele matern, însă dacă vin în contact cu colectivitatea, este posibil să contracteze o serie de afecțiuni virale. Este foarte important ca, în acest moment, părinții să nu se grăbească să le administreze celor mici antibiotice, care le slăbesc, gradual, sistemul imunitar. 
"Un alt episod interpretat greșit de părinți este febra, caz în care puțini înțeleg că acest simptom arată mobilizarea organismului și a sistemului imunitar în lupta cu afecțiunea. Până în valoarea de 38,5 grade, febra este de dorit și nu trebuie scăzută cu antitermice, pentru că astfel blocăm reacția sistemului imun al organismului", explică dr. Dana Mișa-Șelaru, medic de familie cu competențe în homeopatie. 
Cele mai multe probleme la copii sunt de natură virală, însă, din păcate, ele sunt tratate la comun cu cele de natură bacteriană. Din acest motiv, medicul recomandă ca părinții să evite auto-medicația și, mai ales, să nu administreze copiilor tratamente puternice fără acordul medicului. 
"Este nevoie să ne preocupe în primul rând profilaxia. Pe lângă remediile homeopate care pot da rezultate în afecțiunile virale de sezon, igiena corectă, dieta bogată în legume și fructe care conțin enzime, dar și administrarea de Vitamina D3 sunt printre armele care ajută în reducerea simptomelor de boală. Preventiv, recomand pentru simptomele de răceală, influenyium 30 CH, care se poate alterna cu osciloccinum, jumătate de tub pe săptămână. Dacă însă sesizăm că starea se modifică astfel: senzație de frig, dureri de cap, mâini și picioare reci, stare de oboseală, putem alterna cele două remedii homeopate timp de câteva zile, dozate de două-trei ori pe zi. Dacă starea se ameliorează, putem reveni la o singură doză pe săptămână. Un alt remediu eficient pentru gâtul roșu la copii sunt cuișoarele care sterilizează zona afectată și cavitatea bucală", completează dr. Dana Mișa-Șelaru. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei