Beneficiile polenului crud: sursă de proteine vegetale

de Florentina BOZÎNTAN Marţi, 08 Iunie 2021 201
Pulbere fină care se formează în staminele florilor, necesară pentru fecundare, pe care albinele o amestecă cu salivă și o transportă pe piciorușele lor, polenul are numeroase beneficii asupra sănătății. Se impune precizat că polenul se găsește sub două forme: cel crud, care este moale și cu un miros floral pregnant, fiind caracterizat drept un miracol al naturii încă din Antichitate, iar pe de altă parte cel uscat, găsit de obicei în comerț. Uscarea polenului presupune încălzirea acestuia la temperaturi de aproximativ 38-40°C. Astfel, sunt distruse majoritatea substanțelor active din compoziția polenului, care nu rezistă la temperaturi ridicate. În schimb, polenul crud este congelat imediat după recoltare și păstrat ca atare. De aceea, este recomandat consumul polenului crud, care ajută la regenerarea florei intestinale, este sursă de proteine vegetale. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei