Beneficiile și riscurile „zgomotului alb” pentru bebeluși

de Petruta RIDICHE Miercuri, 10 Mai 2023 7773
Zgomotul alb reprezintă un sunet care include toate frecvențele care pot fi percepute de urechea umană și redate la intensitate egală. Principala calitate a acestui sunet este că acoperă orice alt zgomot din jurul nostru. Din acest motiv, mulți oameni care au probleme cu somnul apelează la un „zgomot alb” pentru a dormi mai bine.
Unii părinți, de asemenea, folosesc „zgomotul alb pentru calmarea bebelușilor și ca aceștia să adoarmă ușor. Trucul este la îndemână și poate fi o soluție de salvare pentru calmarea bebelușilor care nu au liniște din cauza colicilor sau a erupțiilor dentare.
„Zgomotul alb” poate să fie natural, cum sunt sunetul ploii sau valurile mării. Mulți bebeluși dorm foarte bine la mare, ținuți la umbră, dar lângă o sursă de apă. De asemenea, în comerț sunt disponibile și aparate care redau zgomote albe.
Nu în ultimul rând, zgomotul alb poate să fie asigurat de un aparat din casă, precum uscătorul de păr. În general, și aspiratorul poate să fie o sursă de zgomot alb. În cazul bebelușilor, însă, părinții trebuie să aibă în vedere ca zgomotul să nu afecteze auzul bebelușului, acesta fiind principalul risc pentru folosirea sunetului alb la cei mici. Tot la capitolul riscuri, plânsul bebelușilor s-ar putea să ascundă anumite afecțiuni. Astfel, dacă plânsul nu se mai oprește, copilul trebuie văzut de un pediatru, pentru identificarea eventualelor afecțiuni.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei