Berea reduce riscul de boli de inimă

de Andreea PERHAIȚĂ Luni, 16 Mai 2011 525
Deși vinul pare să aibă o reputație mai bună decât berea, licoarea blondă sau brună are și ea câteva efecte miraculoase asupra organismului uman. În primul rând, potrivit studiilor, berea crește nivelul de colesterol "bun" (HDL) și reduce nivelul de colesterol "rău" (LDL). De asemenea, ea subțiază sângele, scăzând riscul de infarct și atac cerebral. Consumul moderat de alcool, însemnând o bere de 330 de mililitri pe zi pentru o femeie și două pentru un bărbat, a fost asociat și cu un risc scăzut de diabet de tipul 2 și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale la vârstnici. Mai mult decât atât, berea conține vitamine, minerale și fibre. O bere blondă de 330 de mililitri conține puțin sub un gram de fibre, iar una neagră - puțin peste un gram. Berile blonde în general conțin mai multe vitamine B. În plus, o bere de 330 de mililitri conține mai mult calciu, magneziu și selenium (un antioxidant esențial) decât un pahar cu vin.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei