Boala celiacă sau intoleranța la gluten

de Andreea NĂSTASE Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 293
Sugarii mai mici de șase luni nu au nevoie de alte alimente în afara laptelui matern! Acesta nu este doar un sfat al pediatrilor, ci mai degrabă un semnal de alarmă tras vizavi de mămicile care diversifică alimentația copiilor înainte de vreme. 

Deși poate fi determinată genetic, intoleranța la gluten se declanșează în momentul în care vine în contact cu un aliment care conține gluten, adică pâinea și toate produsele derivate.
"Aceasta se traduce prin imposibilitatea organismului de a ab-sorbi lipidele, atunci când sugarul primește alimente care conțin gluten", explică dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru.
Glutenul este o proteină vegetală ce apare în conținutul mai multor cereale, printre care ovăzul, secara și grâul. Printre simptomele des întâlnite, apar diareea sau vărsăturile. Diagnosticarea se realizează în urma testelor de sânge recomandate de medicul pediatru. Pentru ca aceste simptome să dispară, medicul recomandă evitarea glutenului din alimentația copilului. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei