Cancerul mamar omoară, anual, mii de femei

de Andreea NĂSTASE Luni, 11 Noiembrie 2013 130
Statisticile arată că viața a peste 4.000 de femei este "răpită" în fiecare an de cancerul mamar. Mortalitatea ar putea fi redusă considerabil însă, dacă ar exista programe de screening mult mai bine dezvoltate, spun specialiștii. 
"În România, mortalitatea rămâne în continuare în creștere. În România, sunt în jur de 6.000 de cazuri de cancer mamar nou apărute pe an și în jur de 4.000 de femei care mor de cancer mamar anual. Nu toate aceste 6.000 de cazuri sunt tratate chirurgical, unele dintre ele sunt prea avansate pentru a fi tratate chirurgical", a declarat șeful secției de chirurgie a Institutului Oncologic București, dr. Alexandru Blidaru.
Principalii factori care produc boala sunt vârsta, obezitatea, tratamentele îndelungate, anticon-cepționalele sau fumatul, dar și factorul genetic.
Medicii susțin că, deși la ora actuală sunt utilizate ecografia și mamografia pentru depistarea cancerului mamar, ar fi nevoie de investigații mult mai amănunțite ce ar putea depista boala în stadii incipiente, cum sunt computer tomograful, dar un astfel de program lipsește, pentru moment, din sistem. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei