Când riscăm să facem pneumonie în mijlocul verii

de Andreea NĂSTASE Luni, 13 Iulie 2015 145
Deși afecțiunile pulmonare apar în special în anotimpul rece, medicii avertizează că există factori declanșatori ai bolilor de plămâni chiar și în toiul verii. Un exemplu este dat de afecțiunile cauzate de aerul condiționat, în special de aparatele vechi, necurățate.
"Pe timpul verii, oamenii se pot îmbolnăvi de pneumonii destul de grave, cel mai adesea în urma utilizării incorecte a aparatelor de aer condiționat sau a filtrelor necurățate din aceste aparate. În filtrele vechi și necurățate, se poate adăposti și dezvolta o bacterie denumită Legionella pneumophila, care, eliberată în aerul unei încăperi neaerisite, se poate cantona la nivelul mucoaselor respiratorii, provocând pneumonie severă, chiar letală. De aceea, curățarea și dezinfectarea periodică a filtrelor este o măsură care trebuie strict respectată", a precizat dr. Vera Pall, medic pneumolog.
Totodată, medicul susține că tot în această perioadă ne putem îmbolnăvi de laringită sau putem suferi din cauza inflamării amigdalelor, din cauza diferențelor mari de temperatură dintre interiorul locuințelor și exterior. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei