Cât și cum trebuie să mâncăm pe parcursul unei zile

de Cuget Liber Miercuri, 08 Mai 2013 362
Programarea meselor și a alimentației pentru fiecare masă în parte este foarte importantă. Femeile care vor să-și mențină silueta sau, din contră, vor să și-o recupereze este bine să știe că trebuie să mănânce puțin și des. 
La micul dejun ar fi bine să aduceți organismului cam 20%-25% din necesarul caloric zilnic. Este important să beți un pahar de apă dimineața, pentru a vă curăța rinichii. Apoi, pentru înviorare, sunt indicate câteva exerciții fizice. Mâncarea trebuie să fie bogată în carbohidrați, de exemplu un sandwich cu brânză sau cașcaval este tocmai bun pentru a căpăta energie întreaga zi.
De asemenea, la micul dejun puteți include produse lactate, bogate în calciu: brânză, iaurt sau lapte. Pentru a vă asigura aportul de fibre, mâncați și cereale. O linguriță de miere sau mai multe ajută la echilibrarea fizică și psihică, înlăturând oboseala.
La prânz, trebuie să aduceți organismului cam 25%- 30% din necesarul caloric. Mâncați produse ce conțin proteine: pui, pește, fructe de mare, ouă sau o salată, care aduce un aport de minerale, vitamine și antioxidanți. Uleiul din pește conține acizi grași Omega 3, care protejează inima.
La cină, nu trebuie să aduceți organismului mai mult de 15%-20% din necesarul caloric. Serviți legume proaspete sau gătite cât mai simplu sau carne slabă, care ajută la refacerea organismului. Puteți să luați și un desert ușor și o cană de lapte cald, pentru a avea un somn adânc și liniștit.
(sursa: corpuluman.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei