Câte femei se îmbolnăvesc, anual, de cancer la sân

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 12 Martie 2014 158
Cel puțin 6.000 de femei din România dezvoltă, anual, cancer de sân și jumătate dintre acestea pierd bătălia în lupta cu boala, cauza principală fiind diagnosticarea târzie. 

Diagnosticat în stadiu incipient, șansele de vindecare sunt de până la 95%, însă, în prezent, doar 13% din cazurile noi sunt diagnosticate într-o fază incipientă. 

În acest sens, Neolife Medical Center realizează, în luna martie, o campanie prin care oferă 100 de mamografii digitale cu tomosinteză gratuite. 

Femeile care vor să profite de această ocazie trebuie să trimită povestea lor sau a unor persoane importante din viețile lor. Astfel, au șansa de a câștiga o mamografie 3D (mamografie digital cu tomosinteză), cea mai avansată tehnică de diagnostic precoce al formațiunilor tumorale de sân. Poveștile pot fi trimise pe adresa PentruEA@ neolife.ro, până la data de 20 martie 2014. Poveștile câștigătoare vor fi postate pe www.neolife.ro și pe pagina de facebook. 

Tomosinteza digitală a sânului sau mamografia digitală 3D este o tehnică superioară tuturor celorlalte metode de diagnostic a tumorilor de sân. Această metodă permite o delimitare netă a conturului even-tualei leziuni, o detașează de restul structurilor glandulare, o face vizibilă tridimensional și îi definește cu acuratețe marginile - rotunde sau spiralate. 

Avantajele metodei sunt incon-testabile față de mamografia standard: compresie minimă, imagini 3D, precizie maximă, iradiere redusă, detectarea precoce a oricăror tumori, de dimensiuni reduse.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei