Câți copii mor, anual, în Spitalul Județean Constanța

de Andreea NĂSTASE Miercuri, 11 Februarie 2015 306
În contextul în care peste 50 de mămici au reclamat condițiile improprii din cadrul secției de pediatrie a Spitalului Județean Constanța, conducerea instituției vine cu date statistice legate de rata mortalității infantile. 

"Echipa de pediatrie din cadrul Spita-lului Județean Constanța este una dintre cele mai bine pregătite din țară. Nu contest dreptul pacienților la a doua opinie, dar de la acest lucru și până la a face acuzații grave, de tipul celor susținute în perioada precedentă și care fac referire la secția de pediatrie, este drum lung. De altfel, la nivelul Colegiului Medicilor, există o comisie care poate rezolva astfel de cazuri și către care se pot adresa pacienții nemulțumiți. 

Anul trecut, au fost 7.485 de internări la secția de pediatrie și doar 15 decese, iar asta în condițiile în care există un ordin al Ministrului Sănătății care prevede că rata mortalității nu trebuie să depășească 0,5%. Ieri, în spital am avut 1.084 de in-ternări și doar două decese, deci cred că ne încadrăm în acest ordin și că medicii nu mai trebuie judecați", susține Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța. 

Managerul instituției susține că, cel puțin în ultima perioadă, la nivelul unității sanitare au fost salvați doi copii aflați în stare foarte gravă. "Sunt și cazuri salvate de medicii de la pediatrie. Un exemplu este cazul unui copil de o lună, din localitatea Lumina, care a fost abandonat de mamă în spital, deși avea doar 2.200 de grame. Un copil muribund, cu insuficiență renală, pulmonară și care astăzi este sănătos și îngrijit tot de medici, în spital. 

Alt caz este cel al unui copil din Cuza Vodă, care a primit o nouă șansă la viață după ce medicii din cadrul secției de pediatrie au strâns bani și l-au trimis în străinătate să fie operat pe cord", a mai precizat managerul. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei