Cauze care determină apariția durerilor în spatele genunchiului

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 10 Februarie 2023 518
De cele mai multe ori, durerea în spatele genunchiului este cauzată de suprasolicitarea sau efortul excesiv al mușchilor. Specialiștii spun că, din punct de vedere anatomic, partea din spate a genunchiului se numește fosă poplitee și conține artera poplitee, vena poplitee și diverse tendoane și mușchi. De obicei, cauzele durerii își au originea în probleme ale sistemului musculo-scheletic, dar este indicat ca specialistul să o evalueze. Este posibil ca la un control medical, să vi se prescrie analgezice antiinflamatoare, kinetoterapie și aplicarea unor metode locale de reducere a disconfortului.
Înainte de toate, trebuie să știți care sunt posibilele cauze care duc la apariția durerii în spatele genunchiului. De exemplu, venele varicoase pot provoca astfel de dureri. În plus, pot da de o senzație de picioare grele sau pot provoca mâncărimi. Tratamentul se face prin intervenție chirurgicală sau infiltrație. Cu toate acestea, venele varicoase tind să reapară.
Apoi, chisturile sunt niște formațiuni pline de lichid, chistul Baker conținând lichid sinovial și fiind legat de alte afecțiuni ale genunchiului, cum ar fi artrita, leziunile meniscale sau uzura cartilajului. De asemenea, mișcările bruște, în special laterale sau de răsucire, pot provoca ruperea acestor țesuturi, și, în funcție de zona leziunii, apare durerea, care poate fi în spatele genunchiului, în lateral, în față și la mers. În plus, există rigiditate la mobilizarea articulației, inflamație, senzație de instabilitate a genunchiului și incapacitatea de a mobiliza piciorul. Referitor la mușchiul popliteu, acesta este scurt, turtit și triunghiular, iar atunci când există suprasolicitare, poate apărea inflamația tendonului, provocând tendinită poplitee.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei