CAZURILE DE RUJEOLĂ IAU AMPLOARE

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 04 Iulie 2017 200
Peste 800 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate anul acesta în județul Satu Mare, în general la copii nevaccinați, potrivit conducerii DSP din acest județ.
"Începând cu ianuarie 2017, în județul Satu Mare s-au înregistrat până în prezent un număr de 802 cazuri de rujeolă. Avem o creștere mai mare în martie, aprilie și mai, perioadă în care sunt mai frecvente îmbolnăvirile prin afecțiuni la nivelul tractului superior, așa numitele viroze sau răceli și o prevalență mare observăm în mediul rural. Cu majoritate covărșitoare, rujeola a afectat copii nevaccinați datorită lipsei de educație și responsabilitate a părinților care provin din comunități cu statut economico-social precar. S-au înregistrat îmbolnăviri de rujeolă la grupa sub un an, la copiii care nu au fost cuprinși încă în cartagrafiile de eligibilitate la vaccinare cu ROR, întrucât vârsta optimă este de 12 luni. Acești copii au fost afectați prin conviețuire sau vecinătate cu cazurile de rujeolă înregistrate la frații mai mari nevaccinați", a declarat Macrina Mihai, șef DSP Satu Mare.
Potrivit sursei citate, ea a spus că au fost înregistrate astfel de situații și la populația de peste 15 ani, dar și un caz de deces.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei