Ce alimente mâncăm pe ultima sută de metri a postului

de Andreea NĂSTASE Luni, 15 Decembrie 2014 128
Aflați încă în perioada de post dinaintea Crăciunului, trebuie să alegem alimentele cele mai potrivite care să respecte "interdicțiile" culinare, fără a ne pune în pericol sănătatea. "Pentru a nu limita însă aportul zilnic necesar de proteine și nutrienți de care organismul are nevoie pentru o bună funcționare, dar în același timp pentru a respecta interdicțiile« culinare», suntem nevoiți să găsim soluții cu care să acoperim fiecare masă. Soia poate fi una dintre alegeri, mai ales că aceasta reprezintă o sursă naturală de aminoacizi esențiali, dar și de fibre și com-plexul de vitamine B. Iar lista preparatelor din soia este destul de vastă pentru a ne permite să înlocuim carnea cu acest aliment: lapte de soia, brânză de soia, pastă de soia, pateuri și chiar iaurt. Mai mult, consumând produse pe bază de soia ne ferim de bolile de inimă și ajutăm la menținerea "colesterolului bun", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei