Ce diferențe există între pneumonie și Covid-19

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 20 Octombrie 2021 276
Chiar dacă pandemia de Covid-19 este în toi, nu trebuie să uitați că și alte boli pot pune probleme în sezonul rece, printre care gripa și pneumonia, care pot avea simptome similare cu boala provocată de noul coronavirus. Pe de o parte, pneumonia poate apărea la persoanele infectate cu noul coronavirus, care fac o formă severă de Covid-19. Pe de altă parte, această boală poate să nu aibă nici o legătură cu infecția cu Sars-Cov-2. Știți, însă, care sunt principalele semne de pneumonie și de Covid-19 și ce diferențe există între ele?
Pneumonia este o infecție care inflamează săculeții de aer din plămâni (alveolele), care se pot umple cu lichid sau puroi, provocând simptome precum tuse, febră, frisoane și probleme de respirație, potrivit exquis.ro. Simptomele pneumoniei pot varia de la foarte ușoare, care trec aproape inobservabile, până la atât de severe încât este necesară spitalizarea. Modul în care corpul răspunde la pneumonie depinde de tipul de germeni care cauzează infecția, de vârsta persoanei afectate și de starea generală de sănătate. Printre semnele pneumoniei se numără: tuse, care poate produce mucus verzui, galben sau chiar roșiatic (cu sânge), febră, transpirație și frisoane, respirație scurtată, rapidă și superficială. La acestea se adaugă durerea ascuțită sau sub formă de junghi în piept, care se înrăutățește atunci când persoana respiră profund sau tușește, dar și pierderea poftei de mâncare, energie scăzută și oboseală.
Simptomele bolii Covid-19, provocată de noul coronavirus, pot apărea în două până la 14 zile după expunere. Semnele frecvente pot include: febră, tuse, oboseală. Simptomele timpurii ale infectării pot include pierderea gustului sau a mirosului. Alte simptome pot include: respirație scurtată sau dificultăți de respirație, dureri musculare, frisoane, durere în gât, secreții nazale, durere de cap, dureri în piept. Au fost raportate și alte simptome mai puțin frecvente, cum ar fi erupții cutanate, greață, vărsături și diaree. Copiii au simptome similare cu adulții și, în general, fac o formă ușoară de boală. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei