Ce efecte benefice au căpșunele asupra organismului

de Andreea NĂSTASE Luni, 19 Mai 2014 162
Consumul zilnic de căpșuni duce la scăderea semnificativă a nivelului colesterolului rău (LDL) și al trigliceridelor, arată un studiu al unei echipe italo-spaniole de cercetători, apărut în The Journal of Nutritional Biochemistry și preluat de passionsante.be.

Un grup de voluntari a inclus în regimul alimentar obișnuit 500 g de căpșuni, consumate zilnic, timp de o lună. La începutul și la sfârșitul experimentului s-au făcut analize de sânge.

Rezultatele au arătat că nivelul de colesterol rău a scăzut în medie cu 14%, iar cel al trigliceridelor, cu 21%, în timp ce nivelul colesterolului bun (HDL) a rămas neschimbat. Aceste efecte nu s-au mai observat totuși la două săptămâni după încetarea experimentului, valorile revenind la nivelurile inițiale.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei