Ce fructe înlătură efectele negative ale alcoolului

de Alexandra MALACHI Luni, 31 Octombrie 2011 613
Cercetătorii europeni au descoperit că pereții stomacului sunt protejați de efectele negative ale alcoolului, după un consum regulat de căpșuni. Autorii studiului speră că, astfel, vor putea realiza noi tratamente împotriva ulcerelor stomacale pe baza acestor fructe. Șoarecii de laborator care au ingerat extract de căpșuni zece zile la rând au fost mai puțin afectați de alcool decât ceilalți, după cum au remarcat cercetătorii.Sara Tulipani, de la Universitatea din Barcelona, a declarat că "efectele pozitive ale căpșunilor nu sunt legate numai de capacitățile lor antioxidante, ci și de faptul că ele activează sistemele de apărare ale antioxidanților și enzimelor din corp". De asemenea, o dietă bogată în căpșuni previne maladiile gastrice asociate cu generarea radicalilor liberi și încetinește procesul de formare a ulcerelor stomacale. "În aceste cazuri, consumul de căpșuni ar putea contribui la încetinirea procesului de distrugere a mucoasei stomacale", spune Maurizio Battino, de la Universitatea Politehnică Marche din Italia, coordonatorul grupului de cercetători italieni, spanioli și sârbi care a realizat acest studiu. "Studiul nu a fost conceput pentru a descoperi o cale de a reduce efectele negative ale consumului excesiv de alcool, ci pentru a găsi moleculele din membrana stomacală care protejează acest organ de efectele nocive ale unor agenți variați", a ținut să precizeze Maurizio Battino.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei