Ce trebuie să mănânci pentru a adormi mai ușor

de Alexandra MALACHI Luni, 23 Iulie 2012 629
Sunt nopți în care oricât de obosit ai fi pur și simplu nu poți să adormi din cauza stresului, a muncii, a problemelor personale, a dificultăților financiare, sau chiar din cauza unei alimentații nepotrivite sau a lipsei activității fizice. Dacă ai această problemă, administrarea somniferelor nu este cea mai bună soluție pe termen lung, deoarece acestea pot crea dependență. Înainte de toate ar trebui să îndepărtezi factorii care contribuie la insomniile tale, precum stresul, surmenajul psihic, sedentarismul, regimul alimentar nepotrivit și consumul de substanțe cu efect excitabil asupra sistemului nervos, precum cafeaua, alcoolul, drogurile, energizantele, diverse ceaiuri sau medicamentele.
Printre cele mai eficiente alimente naturale care te pot ajuta să adormi repede și să ai un somn liniștit sunt migdalele. Proteinele din migdale contribuie la menținerea stabilă a nivelului glicemiei în timpul somnului.
Bananele sunt și ele foarte bune înainte de culcare deoarece conțin magneziu și potasiu care ajută la relaxarea mușchilor. Totodată, calciul este eficient în combaterea stresului și în stabilizarea fibrelor nervoase, așa că produsele lactate ca iaurtul, laptele și brânza sunt recomandate seara, înainte de a adormi. Și vișinele te pot ajuta să scapi de insomnii. Acestea stimulează în mod natural și semnificativ secreția de melatonină a organismului, așa că un pahar cu suc de vișine sau o porție de vișine proaspete, congelate sau uscate, mâncate înainte de culcare, te va ajuta să te odihnești.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei