Ce trebuie să știți despre fațetele dentare

de Alexandra MALACHI Sâmbătă, 16 Iunie 2012 351
În unele cazuri, igiena danturii și vizitele la medicul dentist pot fi insuficiente pentru a ține la distanță problemele dentare. Dinții se uzează în mod natural pe măsura îmbătrânirii, iar smalțul devine mat și decolorat. Există însă și persoane care se nasc cu spații interdentare anormale, care se măresc o dată cu vârsta. O modalitate eficien-tă prin care vă puteți bucura de un zâmbet perfect este aplicarea fațetelor dentare.
"Atunci când dinții au probleme de colo-rație, prin devitalizare, când au malpoziții sau se află în tratament ortodontic, recomandăm fațetele de porțelan", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Traian Ioan Moina, medic stomatolog în cadrul cabinetului Dentarex din Constanța.
Prin acest procedeu, se pot rezolva probleme de estetică precum corectarea dinților nealiniați, colorații puternice ale acestora, defecte de creștere, fracturi super-ficiale sau apropierea dinților cu strun-găreață. Prin fațetarea cu porțelan, zâmbetul poate fi transformat rapid, fără durere și cu un minim de sacrificiu al țesutului dentar.
"Fațetele sunt plăcuțe de ceramică aplicate prin lipire pe suprafața pregătită a dintelui. Operațiunea presupune măcar doua vizite în cabinetul dentar. În prima ședință, se reduc 0,5 mm din grosimea smalțului dintelui și se amprentează pentru prelu-crarea fațetelor. Procedeul nu este dureros, reducerea fiind infimă. În a doua ședință, se aplică și se lipesc fațetele", ne-a explicat dr. Moina.
Dentistul a precizat, însă, că este necesară o igienă riguroasă și un control periodic la medicul dentist pentru a evita eventualele inflamații ale mucoaselor. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei