Ceaiuri din plante care vă ameliorează durerile de cap

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 19 Iunie 2023 182
Vă doare capul foarte tare și nu mai vreți să apelați la pastile? Pentru a le ameliora, se recomandă consumul mai multor ceaiuri. Plantele le găsiți fie la farmacii, fie în magazinele cu plante naturiste, fie le puteți culege chiar voi în sezonul de recoltare al acestora și depozita în cămară, pentru a le avea la îndemână.
Aveți nevoie de trei părți de mușețel, trei părți de roiniță, una de passiflora și o alta de gura-lupului pentru a ameliora durerea de cap. Amestecați plantele și adăugați o lingură, circa 30 de grame, la o cană de apă fiartă sau la un litru de apă. Lăsați amestecul la infuzat aproximativ 30 minute. Dacă aveți dureri de cap mai trebuie să știți că ele pot apărea și din cauza unei diete pe bază de mâncare rece sau a unei predispoziții a corpului spre aciditate.
De asemenea, alimentele precum înghețata, dulciurile, lichidele reci, alcoolul pot duce la dureri de cap vasculare. Deci, soluția este alcalinizarea dietei. Iată un amestec de plante alcaline pentru dureri de cap vasculare, obținut din rădăcină de păpădie, rădăcină de brusture și ștevie galbenă. Ceaiul se prepară după aceeași rețetă ca cea de mai sus.
În plus, binecunoscutul ceai de muşeţel are un efect calmant asupra tuturor şi vă ajută să reduceți stresul acumulat peste zi. Acest ceai vă va ajuta să vă recăpătaţi starea de linişte şi, implicit, să scăpați de durerea de cap. La rândul ei, lavanda este extrem de eficientă în tratarea durerilor de cap, la fel ca și ceaiul de ghimbir, care înlătură toxinele acumulate în organism, ameliorează durerea de cap şi redă tonusul şi vitalitatea. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei