Ceaiurile, ideale pentru detoxifierea organismului

de Cuget Liber Marţi, 14 August 2007 996
Pe lângă diete disociate sau regimuri care interzic anumite alimente, dieta de detoxifiere este cea mai la modă. Teoria care stă la baza dietei este faptul că orga-nismul uman este în permanență bombardat cu toxine, care se acumulează și pot duce la apariția unor afecțiuni. Detoxifierea poate duce la scădere în greutate, "to-peste" celulita și face pielea strălucitoare. Ca în orice cură, există alimente interzise, cum ar fi pâinea, carnea, ouăle, alcoolul, sarea, zahărul și orice fel de semipreparate. Mâncărurile care ajută la detoxifiere sunt fructele și legumele, în special fasolea, nucile, semințele și multe ceaiuri din plante. "O detoxifiere poate ajuta oamenii să-și schimbe obiceiurile alimentare, reeducându-i. Atâta timp cât oamenii au o dietă bogată și variată, care să conțină toți factorii nutritivi necesari, detoxifierea îmbunătățește starea de sănătate a celui care o urmează", a spus Jane Gray, profesor de fitness. Detoxifierea se poate face în mai multe moduri. Specialiștii nu recomandă exagerările, dar această cură trebuie urmată de două ori pe an, câte două săptămâni. Dacă este "ținută" cum trebuie, ajută la întărirea sistemului imunitar și întinerește organele. Pentru ca organismul să scape de toxine, persoana care urmează dieta ar trebui să bea cel puțin 2,5 litri de apă pe zi, fără cafea și alcool. Legumele trebuie consumate fierte. Pe lângă dietă, specialiștii recomandă multă mișcare fizică și multă odihnă în timpul perioadei de detoxifiere.
Pe lângă diete disociate sau regimuri care interzic anumite alimente, dieta de detoxifiere este cea mai la modă. Teoria care stă la baza dietei este faptul că orga-nismul uman este în permanență bombardat cu toxine, care se acumulează și pot duce la apariția unor afecțiuni. Detoxifierea poate duce la scădere în greutate, "to-peste" celulita și face pielea strălucitoare. Ca în orice cură, există alimente interzise, cum ar fi pâinea, carnea, ouăle, alcoolul, sarea, zahărul și orice fel de semipreparate. Mâncărurile care ajută la detoxifiere sunt fructele și legumele, în special fasolea, nucile, semințele și multe ceaiuri din plante. "O detoxifiere poate ajuta oamenii să-și schimbe obiceiurile alimentare, reeducându-i. Atâta timp cât oamenii au o dietă bogată și variată, care să conțină toți factorii nutritivi necesari, detoxifierea îmbunătățește starea de sănătate a celui care o urmează", a spus Jane Gray, profesor de fitness. Detoxifierea se poate face în mai multe moduri. Specialiștii nu recomandă exagerările, dar această cură trebuie urmată de două ori pe an, câte două săptămâni. Dacă este "ținută" cum trebuie, ajută la întărirea sistemului imunitar și întinerește organele. Pentru ca organismul să scape de toxine, persoana care urmează dieta ar trebui să bea cel puțin 2,5 litri de apă pe zi, fără cafea și alcool. Legumele trebuie consumate fierte. Pe lângă dietă, specialiștii recomandă multă mișcare fizică și multă odihnă în timpul perioadei de detoxifiere.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei