Cei mai periculoși aditivi pentru corp și în ce alimente se găsesc!

de Andreea NĂSTASE Marţi, 03 Februarie 2015 128
Cu denumirea completă de butylhydroquinone tertiar, această substanță este un derivat al butanului. Rolul ei ste de a păstra proaspete, pentru o durată cât mai îndelungată, alimentele. Se găsește în special în chipsuri, mâncarea de tip fast-food sau semi-preparată, dar și în covrigei și biscuiți. Dacă este consumat în doze mici nu este periculos, însă în exces duce la delir, senzație de sufocare, probleme de vedere și o stare de neliniște.
Poate apărea pe eticheta produselor cu denumirea de glycerol triacetate și este folosit pentru a da alimentelor acea compoziție moale pe care o au gumele și unele jeleuri. Este folosită și în prăjituri pentru a fi mai moi și a preveni uscarea blaturilor. Se mai găsește și în produsele de machiaj, parfumuri și țigări, scrie realitatea.net. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei