Cezariana nu este mai periculoasă decât nașterea naturală

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 28 Iunie 2011 671
Unul dintre cei mai renumiți medici obstreticieni din Marea Britanie susține cu vehemență că operația de cezariană nu este mai periculoasă decât nașterea naturală. Acesta este de părere că fiecare femeie are dreptul să aleagă cum își va aduce pe lume bebelușul.
De cealaltă parte, alți medici cred că cezariana este mai riscantă, mai ales dacă este vorba despre mai mult de două sarcini.
"În realitate, toate nașterile, indiferent de metodă, pun în pericol sănătatea și viața femeii. De exemplu, una dintre trei femei care nasc natural vor avea probleme cu vezica deoarece mușchii pelvieni se vor slăbi. În cazul cezarienei este vorba despre o operație abdominală majoră, dar atunci când este programată apar mai puține complicații decât atunci când este o urgență. De asemenea, ar putea apărea probleme la o naștere normală după o cezariană, căci există riscul ruperii pereților abdominali. De aceea una din patru femei care cer o naștere naturală după o cezariană ajung să fie tot operate", explică dr. Clive Spence-Jones. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei