Chirurgia coloanei cervicale la copii și adolescenți

de Petruta RIDICHE Duminică, 30 Iulie 2023 107
Copiii și adolescenții care au experimentat leziuni cervicale sau au anormalități cervicale, congenitale sau dobândite, sunt supuși, de obicei, la diferite intervenții chirurgicale la nivelul coloanei cervicale.
Coloana cervicală este porțiunea superioară a coloanei vertebrale, fiind formată din 7 vertebre. Aceasta corespunde porțiunii posterioare a gâtului.
Anomaliile coloanei cervicale pot fi atât congenitale, cât și dobândite în urma unor accidente sau alte tipuri de leziuni traumatice. Chiar dacă se produc rar în regiunea cervicală, leziunile de coloană vertebrală sunt, de multe ori, urgențe medicale. Pacienții pediatrici născuți cu alte patologii genetice precum Sindromul Down, sindrom Kippel-Feil sau afecțiuni osoase sunt predispuși la a dezvolta anormalități ale coloanei cervicale.
Prezența leziunilor la nivelul coloanei vertebrale, în special în porțiunea cervicală, pune presiune la nivelul măduvei spinării și a porțiunii posterioare a țesutului cerebral. Compresia poate provoca tulburări de dezvoltare cerebrală, de sensibilitate și de motilitate.
Chirurgia coloanei cervicale poate reduce această presiune, prevenind deformarea, durerea cronică și pierderea funcției nervoase senzitive și motorii. Intervențiile chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale sunt realizate de către neurochirurgi. Uneori, este nevoie și de colaborarea cu un chirurg ortoped pediatru. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei