În general, coacăzele negre se remarcă prin concentrația de antioxidanți, fibre și alți nutrienți esențiali. Specialiștii susțin că aceste fructe au o mulțime de efecte pozitive asupra sănătății. Ele au un conținut scăzut de calorii, fiind ideale în dietele de slăbire sau de menținere a greutății. Acest fruct oferă cantități generoase de fibre, un nutrient care îmbunătățește tranzitul intestinal.
De asemenea, se remarcă prin conținutul de vitamina C. După cum arată unele studii, coacăzele negre sunt o sursă interesantă de fitochimicale cu efecte antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatoare. Prezența antioxidanților și antiinflamatoarelor în coacăzele negre ar putea preveni bolile cronice de rinichi. De asemenea, extractul acestui fruct ajută la inhibarea formării pietrelor la rinichi și protejează sistemul excretor de infecții și inflamații. În acelaşi timp, vitamina C și antocianinele pot întări sistemul imunitar.