Coastele fracturate la vârstnici au adesea, la bază, osteoporoza

de Mirabela ȘERBĂNESCU Duminică, 19 Martie 2023 110
Aveţi coastele fracturate? În acest caz, înseamnă că vi s-a spus deja că aveți de-a face cu o ruptură o oaselor din cutia toracică, ce poate implica una sau mai multe coaste. De asemenea, poate exista o singură ruptură sau o scindare în bucăți foarte mici. Cea mai frecventă cauză a coastelor fracturate este traumatismul toracic. De cele mai multe ori, susțin medicii, este vorba despre o traumă închisă, adică fără ca țesuturile interne să comunice cu exteriorul. Coastele fracturate ca urmare a unui traumatism toracic pot apărea în următoarele scenarii: traumă directă, cum este cazul accidentelor de mașină, agresiunilor fizice sau căderilor. Alteori, acestea apar în cazul sporturilor de mare impact sau în caz de tuse cronică.
Coastele fracturate la adulții în vârstă au adesea, la bază, osteoporoza, iar la copiii mici, acestea sunt secundare lipsei de consolidare osoasă.
În funcție de implicarea altor organe, riscurile și recuperarea sunt variabile. Cu toate acestea, cu cât pacientul este mai în vârstă, cu atât mai mare este riscul de a dezvolta pneumonie. În general, coastele fracturate tind să fie foarte dureroase și chiar să interfereze cu tiparele normale de respirație. În plus, poate apărea voletul toracic, iar când două sau mai multe coaste succesive se fracturează în mai multe bucăți, apare instabilitatea toracelui. Practic, pieptul se mișcă în direcția opusă restului cutiei toracice. Acest lucru previne expansiunea adecvată a plămânilor și este asociat cu leziuni adiacente severe. În ceea ce privește procesul de vindecare, de obicei, acesta durează între 6-8 săptămâni. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei