Zi de zi suntem expuși tentației de a consuma diverse alimente, uitându-ne la "ambalaj" și ignorând conținutul. Foarte multe dintre acestea sunt procesate industrial, având ingrediente modificate genetic și conservanți sintetici, cunoscuți sub numele de E-uri.
Un studiu despre securitatea alimentară arată că jumătate din produsele alimentare din România conțin substanțe toxice, cancerigene.
Cel mai toxic/cancerigen aditiv este E330, urmat de E110 (întâlnit în prăjituri, dulciuri și sucuri), E123 (în băuturi răcoritoare), E124 (se întâlnește în mezeluri); E131 și E142 (băuturi răcoritoare), E211, E212, E213, E214, E215, E216, E217 (băuturi răcoritoare), E230, precum și E631 (se găsesc în sucurile de citrice, supele concentrate și delicat și pot produce boli de piele), E239, E330 (întâlnit în sarea de lămâie și acidul citric; produce boli ale aparatului bucal), E621 și cele care sunt folosite pentru zaharină și aspartam, E950 și E951.
Aceste E-uri trebuie evitate și se găsesc în: sarea de lămâie, margarină, mezeluri, gumă de mestecat, muștarul prelucrat, brânza topită, precum și în toate tipurile de sucuri, supe concentrate și tot felul de dulcețuri.
- Publicitate -
Zi de zi suntem expuși tentației de a consuma diverse alimente, uitându-ne la "ambalaj" și ignorând conținutul. Foarte multe dintre acestea sunt procesate industrial, având ingrediente modificate genetic și conservanți sintetici, cunoscuți sub numele de E-uri.
Un studiu despre securitatea alimentară arată că jumătate din produsele alimentare din România conțin substanțe toxice, cancerigene.
Cel mai toxic/cancerigen aditiv este E330, urmat de E110 (întâlnit în prăjituri, dulciuri și sucuri), E123 (în băuturi răcoritoare), E124 (se întâlnește în mezeluri); E131 și E142 (băuturi răcoritoare), E211, E212, E213, E214, E215, E216, E217 (băuturi răcoritoare), E230, precum și E631 (se găsesc în sucurile de citrice, supele concentrate și delicat și pot produce boli de piele), E239, E330 (întâlnit în sarea de lămâie și acidul citric; produce boli ale aparatului bucal), E621 și cele care sunt folosite pentru zaharină și aspartam, E950 și E951.
Aceste E-uri trebuie evitate și se găsesc în: sarea de lămâie, margarină, mezeluri, gumă de mestecat, muștarul prelucrat, brânza topită, precum și în toate tipurile de sucuri, supe concentrate și tot felul de dulcețuri.