Consumăm din ce în ce mai multă miere

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 07 Septembrie 2010 323
Consumul de miere din România a crescut în ultimii 20 de ani de zece ori, de la 50 de grame anual în anii ’90, la 400-500 de grame pe locuitor la ora actuală. Potrivit președintelui Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, "dacă în următorii zece ani consumul de miere ar crește de trei ori, piața internă ar putea consuma toată producția autohtonă de miere". Acesta a subliniat că, dacă ar fi fost funcțională legea 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV, la ora actuală consumul intern de miere ar fi crescut semnificativ și nu am fi aprovizionat mai mult piața externă cu miere românească, recunoscută pentru calitățile și proprietățile ei în toată lumea. Mierea și combinațiile de produse apicole sunt renumite pentru numeroasele beneficii pe care le au pentru sănătatea noastră, pornind de la pansamentele naturale pentru gâtul răcit și până la tratarea deficiențelor de fier și minerale din organism.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei