Conțin fructele prea mult zahăr?

de Cuget Liber Luni, 09 Decembrie 2013 285
Foarte mulți oameni spun că nu mănâncă fructe deoarece sunt "prea bogate în carbohidrați", sau sunt "pline de zahăr" și riscă să se îngrașe. Fructele proaspete oferă, pe lângă zahărul natural pe care îl conțin, vitamine, minerale, antioxidanți, fibre și fitonutrienți, ne sigură specialiștii www.foodstory.ro. De unde altundeva mai putem lua un astfel de pachet pentru doar 75 de calorii/porție?
Ideea că fructele sunt prea bogate în carbohidrați sau pline de zahăr trebuie pusă în perspectivă. Într-adevăr, fructele sunt constituite în mare parte din apă și carbohidrați, adică zaharuri. Acest zahăr se găsește sub formă de fructoză, care se metabo-lizează în glucoză în ficat și oferă energie creierului, care se hrănește cu acest carburant.
Zahărul din fructe nu poate fi comparat cu zahărul din alte alimente, mai ales cu cel din alimentele procesate, deoarece, spre deosebire de acestea, zahărul din fructe nu ne furnizează calorii goale, ci calorii cu înaltă valoare nutritivă. În plus, ener-gia necesară organismului pentru a digera un fruct este considerabil mai mică decât pentru oricare alt aliment. Atâta timp cât 3,5 milioane de români (studiu făcut de Biroul European de Statistică) nu sunt obezi din cauză că au consumat prea multe fructe, înseamnă că zahărul din fructe nu pune probleme siluetei, ci numai dacă acestea sunt consumate haotic și în cantități foarte mari. De aceea, este foarte important ca fiecare să învețe când e momentul prielnic să mănânce un fruct.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei