Copilul tău nu mănâncă fructe și legume? Cercetătorii au prezentat TRUCUL MOMENTULUI

de Cuget Liber Miercuri, 18 Decembrie 2019 252
Copiii au mai multe șanse să mănânce legume și fructe dacă ei văd în mod regulat imagini cu acestea, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie, citat miercuri de Daily Mail.
O echipă de cercetători de la Universitatea din Reading aflată în spatele acestui studiu a realizat 24 de cărți electronice prin care este relatată călătoria unei legume de pe câmp până pe farfurie.
''Acceptarea de către copii a noilor alimente poate fi stimulată prin simpla familiarizare cu imaginea unui aliment'', a explicat doctor Natalie Masento. ''Teoria familiarizării cu alimentele prin intermediul cărților cu fotografii este bine acceptată și sperăm că, prin cărți electronice ușor de accesat, și mai mulți părinți vor putea utiliza acest instrument pentru a-și susține copiii să își mănânce legumele'', a adăugat cercetătoarea citată pe site-ul universității, www.reading.ac.uk.
Studiul a fost realizat anul trecut de cercetători împreună cu părinții a 127 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 24 de luni.
Părinții au ales două alimente ''țintă'' pe care doreau ca cei mici să le consume, un fruct și o legumă.
Familiile au fost împărțite apoi, în mod aleatoriu, în mai multe grupuri.
Părinții și copiii din două grupuri experimentale au privit zilnic, timp de două săptămâni, imagini cu fructul sau leguma aleasă, iar persoanele incluse în al treilea grup nu au primit o astfel de carte.
Părinților din toate cele trei grupuri li s-a solicitat apoi să ofere copiilor lor cele două alimente în fiecare zi, timp de două săptămâni. Impresiile adulților cu privire la reacția copiilor au fost ulterior colectate de cercetători imediat după încheierea perioadei de două săptămâni, dar și trei luni mai târziu.
Rezultatele au demonstrat că în cazul celor două grupuri care au primit cărțile preferința copiilor pentru fructul sau leguma aleasă de părinți a crescut după cele două săptămâni de test și s-a menținut după trei luni.
''Primii ani reprezintă o oportunitate de aur pentru încurajarea obiceiurilor sănătoase la copii, însă știm că multor părinți li se pare greu să își convingă copiii să mănânce multe legume. Acest studiu ne poate arăta un alt mod de a face aceste provocări un pic mai ușoare pentru părinți și, în final, de a încuraja copiii să capete obiceiuri alimentare sănătoase'', a explicat specialista în nutriție Bridget Benelam, citată de Daily Mail.
Studiul face parte din proiectul ''EIT Food See & Eat'', finanțat de EIT Food, Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), o agenție a Uniunii Europene, su ''Horizon 2020'', programul-cadru pentru cercetare și inovare al Uniunii Europene.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei