Cu ce mâncare asociem vinul roșu?

de Cuget Liber Luni, 19 Aprilie 2021 19
Vinul roșu este una dintre cele mai complexe și mai populare băuturi din lume și oferă o gamă extrem de diversă de arome potrivite pentru toată lumea. Acesta are o istorie lungă, și a fost adorat de către popoare mărețe cum este cel al Greciei Antice care îi asociau culoarea cu sângele. Este o băutură care, consumată în cantități moderate poate ajuta la  prevenirea unor tipuri de cancer, îți oferă un somn mai odihnitor și poate fi chiar un afrodisiac.
O masă elegantă este acompaniată de un vin pe măsură și nu neapărat pentru partea alcoolică a acestuia, ci deoarece reîmprospătează gustul mâncării și este o parte distinctă a experienței culinare. Atunci când alegem un vin roșu pentru masă, trebuie să ținem cont de câteva aspecte. Spre exemplu, vinul se degustă (cu inghitituri mici), iar vinurile dulci vor echilibra mâncarea sărată. Vinul ce a fost folosit la procesul de preparare al mâncării se va servi și la masă. Cu cât un vin este mai dulce, cu atât trebuie servit mai rece. La servirea ciorbelor și al supelor nu este indicat vinul. Pentru o masă reușită vă recomandăm să asociați vinul cu mâncarea astfel:
Preparatele din carne roșie cum este mușchiul de vită, cotletul de porc, sau diferite preparate din miel, dar și platouri de brânzeturi complexe cum este Ementaler, sau Ceddar merg extrem de bine cu un vin roșu puternic cum este Cabernet Sauvignon. Acesta este bine aromatizat cu nuanțe de cireșe negre și cedru. Are o culoare roșie puternică și un nivel mediu de aciditate.
Carnea de pui, de vițel sau de rață poate să fie asociată cu un Pinot Noir, care este un vin mai ușor, originar din Franța cu un gust ușor acrișor, dar care rămâne delicat după înghițire și care are un grad mai ridicat de aciditate. Acest vin poate să mai fie savurat alături de preparate din brânză de capră și cărnuri afumate.
Vinul Merlot se situează ca intensitate a aromei între Pinot Noir și Cabernet Sauvignon. Acesta este un vin echilibrat, extrem de flexibil ce poate să fie asociat cu cărnuri mai ușoare precum cea de pui sau de iepure ușor condimentate. Totuși, acest vin nu se potrivește alături de pește sau preparate din legume verzi.
Există soluții și pentru vegetarieni. Spre exemplu, tocănițele de legume, de fasole sau ciuperci, se potrivesc cu Pinot Noir sau cu Rară Neagră, care este un vin roșu, cu tentă rubinie și gust ușor de rodie. Pastele, nucile și stafidele se pot savura alături de un pahar de Malbec, care este un vin de o culoare roșu intens cu note de violet, intens, picant și bine condimentat.
Magazinul online king.ro oferă o gama variată de vinuri, atât de la cramele românești cât și internaționale. Veți găsi aici oferte de la Recaș, Tohani, Cotnari, Purcari, dar și vinuri celebre italiene, franțuzești și chiar din Africa de Sud si Chile
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei