"Copil sănătos, părinți fericiți", un proiect Crucea Roșie Constanța Cum acorzi primul ajutor bebelușului în caz de accident

de Andreea NĂSTASE Joi, 04 Septembrie 2014 160
"Suntem părinți responsabili, avem grijă de copiii noștri ca de ochii din cap, suntem alături de ei clipă de clipă, dar o secundă am întors capul în altă parte și s-a întâmplat necazul", spun majoritatea părinților, însă tot atâția se întreabă cum ar proceda dacă bebelușul lor are un accident în casă sau la locul de joacă.
Regula nr. 1 este de a ne păstra calmul, dar mai departe? Pentru a afla cum trebuie ajutat copilul în caz de accident, Filiala de Cruce Roșie Constanța, în parteneriat cu BB Center, invită mămici, tătici și bunici, astăzi, la Hotel Flora din Mamaia, la ora 17,00, la un curs de prim ajutor pentru părinți.
Cursul este susținut de către dr. Alina Cristea, medic pediatru, și prezintă soluțiile de prim ajutor în caz de arsuri, strangulare sau sufocare, intoxicații, otrăviri, luxații, entorse, fracturi, înțepături, insolație și până la plăgi deschise sau proceduri de reanimare.
"Nu trebuie să uitați că, în cazul în care v-ați aflat în situația de a acorda primul ajutor, următorul gest pe care este bine să-l faceți este să mergeți la spital, policlinică, instituție sanitară, pentru a vă asigura că micuțul vostru este în afara oricărui pericol", explică dr. Alina Cristea. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei