Cum asociem corect alimentele

de Andreea NĂSTASE Luni, 05 Ianuarie 2015 179
Odată trecuți de perioada sărbătorilor, moment de "răsfăț" culinar, trebuie să revenim la o alimentație echilibrată, care să conțină și altceva decât preparate bogate în grăsimi și proteine animale. Asocierea alimentelor depinde însă de mai mulți factori.
Nutriționiștii susțin ca asocierea corectă a alimentelor, bazată în principal pe conținutul acestora în elementele de bază (lipide, proteine, carbohidrați) trebuie să țină cont în primul rând de vârstă (spre exemplu procentul de lipide se va reduce în timp, odată cu înaintarea în vârstă), apoi de sex (bărbații au un necesar mai mare de proteine decât femeile), de gradul de efort fizic depus (persoanele care fac mult sport, au un necesar de carbohidrați mai ridicat față de persoanele sedentare).
Astfel, proteinele se pot asocia, de exemplu, cu fibrele, acestea ajutând la procesul de digestie.
Fibrele se regăsesc în legume și au rol protector asupra mucoasei colonice, factor de protecție împotriva dezvoltării cancerelor colorectale.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei