Cum consumăm legumele greu digerabile

de Cuget Liber Marţi, 26 Noiembrie 2013 577
Anumite vegetale, deși se remarcă prin efecte terapeutice deosebite asupra organismului, îngreunează activitatea stomacului și prelungesc perioada de digestie la câteva ore. În general, fructele și legumele se digeră în 30 de minute. Care sunt legumele din această categorie și cum trebuie să le consumăm, ne spun specialiștii Click sănătate:
Broccoli, varza și conopida, de exemplu, conțin substanțe care previn apariția cancerului. Însă, din păcate, în compoziția lor există o anumită glucoză, care îngreunează digestia. De asemenea, ceapa, usturoiul și prazul, sunt alte legume care contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar și cardiac, însă conțin fibre alimentare pe care stomacul le digeră greu și, deseori, produc balonare. Același disconfort abdominal produce și fasolea, care este o sursă bogată de proteine și de fier, benefică în tratarea anemiei. Totuși, fasolea trebuie consumată mai des, pentru că stimulează formarea unei enzime care descompune boabele sale și ușurează digestia.
Cum să consumăm aceste vegetale, fără să avem probleme digestive? Nutriționiștii europeni consideră că preparate termic, aceste legume sunt tolerate mai ușor de stomac, dar ne recomandă să le evităm când suntem stresați, pentru că stresul îngreunează și mai mult munca stomacului.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei