Ciudățenii dietetice

de Cuget Liber Marţi, 26 Noiembrie 2013 92
Dovadă că, din vremuri stră-vechi, menținerea unei siluete zvelte constituia o preocupare, atât a bărbaților, cât și a femeilor, sunt și aceste câteva idei năs-trușnice de slăbire, citate de avantaje.ro:
l Pe la 1700, Thomas Short a scris o carte, în care dădea mlaș-tina drept cauză a corpolenței locuitorilor din zonă, susținând că, pentru o siluetă fină, e suficient să-ți schimbi locuința!
l Prin anii 1820, lordul Byron ținea o dietă cu oțet și ouă crude, foarte eficientă: era permanent deranjat la stomac și slăbea prin deshidratare.
l O altă dietă "eficientă" a începutului de secol aparține lui Horace Fletcher, supranumit "Marele mestecător". El recomanda celor care doreau să slăbească să mestece mâncarea de 32 de ori, fără să o înghită!
l Iar strămoșul îndepărtat al anticeluliticelor pare să fi fost un să-pun foarte popular printre plinuțele Americii anilor ’30, care credeau că slăbesc spălându-se cu el.
l Prin anii ’50, o altă idee ciudată a apărut în lumea dietelor: slăbirea cu tenii. Da, ați citit corect. O tenie flămândă cuibărită în organism te poate ajuta să consumi caloriile în exces. Și să suferi de dureri de cap, greață, infecții și diaree sau să mori, pur și simplu. Gurile rele spun că Maria Callas ar fi folosit această metodă pentru a scăpa de 36 de kilograme, într-un singur an. Ea a susținut că a obținut această scădere importantă și bruscă în greutate reducând caloriile din alimentație, o altă metodă de slăbire la modă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei