Cum devenim donatori de sânge cu ajutorul telefonului

de Andreea NĂSTASE Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013 108
Criza din centrele de transfuzii sanguine este resimțită peste tot în țară, spun specialiștii, și nu sunt puține situațiile în care viața unui bolnav este pusă în pericol din acest motiv. 
Pentru a reduce numărul bolnavilor care se află în această situație disperată, a fost lansată o aplicație care poate fi descărcată pe telefonul mobil. Concret, prin proiectul "Și eu donez", potențialii donatori pot afla în cel mai scurt timp cine are nevoie de sânge pentru ca ei să poată dona.
Este singura aplicație de acest fel din România pentru telefoanele care funcționează cu sistemele de operare iOS și Android. Orice posesor de smartphone poate să descarce "Și EU Donez" și să afle unde este nevoie de sânge în România.
Pentru cei care nu au astfel de aparate mobile, au la dispoziție site-ul www.sieudonez.ro. Fiecare persoană din România poate cere sânge aici. Solicitarea, după ce va fi verificată, va pleca sub formă de alertă către persoanele care și-au instalat aplicația pe telefonul mobil și au fost de acord să primească o notificare denumită push-notification. Donatorii vor fi trimiși numai către centrele de transfuzii din orașul lor.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei