Cum ne protejăm organismul de boli în sezonul rece

de Andreea NĂSTASE Joi, 24 Septembrie 2015 160
Studiile recente au demonstrat că acizii grași polinesaturați omega-3 ajută la reducerea inflamației acute care însoțește răspunsul imun. Acizii grași omega-3 scad incidența bolilor cardiovasculare, în special riscul de infarct și accident vascular cerebral, ameliorează simptomatologia din bolile autoimune (poliartrita reumatoidă, boala Chron), diminuează procesele inflamatorii și stimulează segmentele imunitare necesare apărării organismului. Vitaminele cu cel mai mare impact asupra eficienței sistemului imunitar sunt vitaminele A, C și E, numite antioxidante. Acestea împiedică reacțiile oxidative din organism prin care fragmentele de molecule numite radicali liberi își exercită acțiunea nocivp asupra tuturor celulelor, scrie csid.ro.
Vitaminele antioxidante, pe lângă faptul că întăresc imunitatea și cresc rezistența la îmbolnăvire, scad riscul de boli cardiovasculare, boli neoplazice și încetinesc procesul de îmbătrânire. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei