Cum puteți preveni cancerul de colon

de Andreea PERHAIȚĂ Luni, 31 August 2015 174
Merișoarele sunt cel mai nou aliat al oamenilor în lupta împotriva cancerului. Potrivit unui studiu recent, fructele de merișor contribuie la diminuarea tumorilor canceroase de la nivelul intestinului.
Cercetătorii americani au produs trei tipuri de extract-pudră de merișor - una din fructe integrale, una conținând doar substanțele chimice active din merișor, care se numesc polifenoli, și una ce include doar ceilalți compuși din fructul de merișor, fără polifenoli.
Cercetătorii americani spun că unele dintre aceste beneficii pentru sănătate ar putea să nu fie generate de sucul de merișor, deoarece acest lichid nu conține anumite substanțe care se găsesc în coaja fructului. Oamenii de știință speră să identifice în lunile viitoare compușii care sunt responsabili cu stimularea acestor proprietăți anticancer.
Mai multe studii anterioare au arătat faptul că anumite substanțe obținute din extractul de merișor sunt capabile să distrugă, selectiv, tumorile de cancer de colon în testele realizate în laborator. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei