Cum recunoaștem alimentele falsificate

de Andreea NĂSTASE Marţi, 14 Octombrie 2014 105
Mierea, uleiul de măsline, mezelurile, lactatele și pâinea sunt cele mai falsificate alimente, scrie clicksănătate.ro
Produsele lactate se pot falsifica foarte ușor. Cel mai adesea, se extrage grăsimea din lapte și se înlocuiește cu untură de porc, ulei, margarină și, uneori, cu uleiuri petroliere parafinice și minerale.
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare București spune, pentru click.ro: Ca să fim siguri că uleiul de măsline e de calitate, trebuie să fie menționat pe etichetă: presat sau obținut numai prin metode fizico-chimice de presare, la rece; aciditate mai mică de 0.8%.
Mezelurile, pe listă

Celebrul salam de Victoria, cu bucățile de carne generoase, a fost dat uitării. În locul lui consumăm mezeluri pe bază de carne dezosată mecanic (MDM), cu valoare biologică scăzută. Cu alte cuvinte, mâncăm salamuri care conțin mult șorici, zgârci, fragmente de os, cartilagii, tendoane, piele și mai puțină carne.
Proteina din carne se înlocuiește frecvent cu proteină vegetală, de regulă soia, sau prin adaos de ingrediente și aditivi, apă, amidon, polifosfați, sare, azotați/azotiți, așa cum scrie în cartea sa "Noua ordine alimentară – Și noi ce mai mâncăm", semnată de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Citește articolul integral

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei