Cum se păstrează alimentele pe timp de caniculă

de Andreea NĂSTASE Vineri, 28 Iunie 2013 75
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă populației ca, pentru a evita toxiinfecțiile alimentare în perioadele caniculare, să acorde o mai mare atenție modului în care păstrează sau prepară alimentele și locurilor de unde le cumpără.


Astfel, produsele alimentare trebuie cumpărate numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru a avea garanția unor produse sigure, care sunt controlate și depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă. Odată cumpărate, produsele de origine animală trebuie să fie păstrate în frigider. Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider vor fi ambalate separat și păstrate la temperaturile indicate pe ambalaj. În plus, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite, potrivit specialiștilor.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei