Cum trebuie să arate perioada de diversificare la bebeluși

de Petruta RIDICHE Vineri, 28 Aprilie 2023 348
Diversificarea la bebeluși reprezintă completarea alimentației lactate cu alimente solide. Perioada 0-2 ani este critică pentru creșterea și dezvoltarea optimă a copilului. După vârsta de 2 ani este foarte greu să reparăm problemele nutriționale care deja au apărut și consecințele lor.
Când trebuie începută diversificarea la bebeluși? Este recomandată în jurul vârstei de 6 luni, în funcție de 3 condiții principale. Anume, copilul trebuie să stea în șezut și să își susțină bine capul și să își coordoneze bine ochii, mâinile, gura, încât să se poată uita la mâncare, să o ia cu mâna și să o ducă singur la gură. De asemenea, acesta trebuie să poată înghiți mâncarea. Sugarii care nu sunt pregătiți împing mâncarea afară din gură.
Diversificarea la bebelușii de la 6 luni se poate face cu piureuri sau bucăți de fructe și legume gătite, moi, bucăți crude de piersică, pepene, banană, avocado (fructe crude, moi) și, în anumite situații, cu cereale adăugate laptelui. Se va continua cu carne moale, gătită: găină, vită, curcan, pește, paste, leguminoase, ouă și lactate integrale.
La bebelușii de la 8 - 9 luni, diversificarea se face cu 3 mese pe zi compuse din finger foods, piureuri și mâncare tăiată mare.
Nu în ultimul rând, diversificarea la bebeluși de la 1 an este bazată pe 3 mese și gustări. Se poate consuma lapte de vacă integral. Iar până la 2 ani se folosesc lactate integrale. Nu avem voie să folosim lactate degresate. De asemenea, meniul săptămânal trebuie să cuprindă carne, leguminoase, pește, ouă, dar și fructe și legume.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei