Dentiștii au probleme la coloana vertebrală

de Cuget Liber Luni, 01 August 2011 364
O cercetare privind problemele de sănătate cu care se confruntă medicii dentiști arată că majoritatea ajung să acuze probleme la coloana vertebrală, în zona cervicală mai ales. De vină ar fi, spun cercetătorii, poziția incomodă în care lucrează.
De aceea, 30% dintre dentiștii români preferă să lucreze șezând. Cât privește poziția pacientului în cabinetul stomatologic, se întâlnește următoarea situație: în cele mai multe cazuri (56% din cele studiate) pacientul este pus în poziție semi-întins, în 18% dintre situații dentiștii lucrează cu pacientul întins, iar în 21% cu bolnavul în poziție șezândă.
Diferențele apar din cauza vârstei medicului. "Abordarea este diferită prin prisma vârstei medicului stomatolog. Astfel, modul de lucru în care pacientul stă culcat peste 90% din cazuri este caracteristic medicilor care au până în 45 de ani, iar cel în care pacientul stă șezând sau semi-șezând este caracteristică medicului de peste 45 de ani", se arată în studiul realizat de Societatea Română de Ergonomie Dentară. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei