Desene animate terapeutice pentru copiii cu tulburări psihice

de Andreea NĂSTASE Vineri, 24 Aprilie 2015 154
Copiii cu tulburări psihice, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, vor putea beneficia de primul program terapeutic bazat pe desene animate terapeutice, primele din lume.
Acest proiect a fost lansat de Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Universității "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca. Seria "Retman" cuprinde cinci filme de desene animate cu o durată de șapte-zece minute, care îi ajută pe copii și tineri să își dezvolte sănătatea psihică sau să amelioreze tulburările psihice deja existente ale acestora.
Retman este un personaj de benzi desenate, elaborat în SUA în anii 7" #k80, pornind de la primele litere ale Rational Emotive Therapy, asociat terapiei rațional-emotive, care se adresează mai eficient copiilor și adolescenților.
Este cunoscut faptul că tinerii învață adesea prin modelare, imitând personaje de poveste sau din filme și desene animate. Retman ajută copiii să facă față unor emoții negative, precum furia, agresivitatea, vinovăția, anxietatea și deprimarea.
În toamna acestui an se va edita și o carte despre modul de utilizare de către părinți a desenelor animate terapeutice, însoțită de CD-uri cu acestea. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei