Detoxifiere de primăvară - sfaturile specialiștilor pentru un colon sănătos

de Petruta RIDICHE Joi, 20 Aprilie 2023 257
Un colon sănătos contribuie la o viață cât mai liniștită și confortabilă. Pentru a menține colonul sănătos, specialiștii recomandă o cură de detoxifiere și de curățare a colonului.
De-a lungul timpului, colonul se încarcă, treptat, cu reziduuri metabolice și toxine care se depun pe peretele intestinal, formând o membrană groasă de mucus. Aceasta încarcă și blochează colonul, generând un tranzit intestinal îngreunat și o absorbție incompletă a nutrienților. Cauzele acestui proces pot fi unele afecțiuni sau probleme de sănătate precum: sindromul intestinului iritabil, colita ulcerativă, boala Crohn, infecțiile bacteriene, fibroza chistică, fisurile anale, obstrucțiile intestinale, abcesele și fistulele.
Alimentația și stilul de viață sunt, însă, și ele factori importanți în încărcarea colonului, prin: consumul de alimente prăjite, alimente bogate în amidon, lapte pasteurizat, conserve, produse de tip fast food și administrarea de antibiotice sau medicamente.
Cel mai simplu mod de detoxificare a colonului este consumul mare de apă. Consumul suficient de apă și fibre constituie o modalitate foarte bună de a regla digestia și tranzitul intestinal, prevenind constipația. De aceea este indicat și consumul de fructe și legume precum pepenele verde, roșiile, salata verde și țelina. Nu în ultimul rând, colonul mai poate fi curățat și prin clisme, laxative, ceaiuri din plante și consumul de enzime digestive.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei