Diagnosticare prin ecografie abdominală, la Spitalul ISIS

de Andreea NĂSTASE Marţi, 20 Noiembrie 2012 442
Ecografia abdominală generală este prima etapă de stabilire a diagnosticării afecțiunilor orga-nelor interne abdominale. În acest fel, medicii evaluează starea de sănătate a pacientului printr-o metodă neinvazivă. 

Ecografia abdominală generală este indicată la orice pacient care prezintă o durere difuză. Această metodă este recomandată în depistarea cancerului, a diferitelor afecțiuni abdominale, pentru determinarea gradului de îmbolnăvire a ficatului, splinei, rinichilor, mai ales post transplant de rinichi, pentru depistarea anumitor afecțiuni ginecologice.
Medicii recomandă ca această procedură să se efectueze anual, pentru depistarea precoce a afecțiunilor grave. Pregătirea pentru ecografie se realizează la recomandarea medicului și presupune administrarea a patru pastile de cărbune medicinal, două la 12 ore, cu 24 de ore înainte de realizare. Pacientul nu trebuie să consume alimente ca mazăre, fasole, varză, struguri, sucuri acidulate și să nu consume niciun fel de alimente înainte de a fi supus metodei de diagnosticare. Toate aceste alimente creează gaze abdominale, iar rezultatul poate fi compromis. Medicii specialiști de la Spitalul ISIS susțin că diagnosticarea prin ecografia abdominală poate oferi o imagine clară asupra organelor, astfel că se pot depista forme grave de maladii care pot pune în pericol sănătatea și viața pacienților.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei