Durerile de ochi apar și din cauza produselor de machiaj

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 14 Mai 2024 149
Durerile de ochi pot avea numeroase cauze și pot aparține afecțiunilor corneei, ale altor părți ale ochilor sau pot fi legate de anumite boli ale corpului care au, printre alte simptome, și durere la nivel ocular.
Potrivit specialiștilor, problemele corneei sunt, cel mai adesea, sursa durerii de ochi, corneea reprezentând stratul cel mai expus al ochiului, care are rol de protecție a părții frontale a ochiului, protejând-o de praf, bacterii și alte particule străine care pot afecta ochiul. De asemenea, glaucomul este o boală care apare în urma unui dezechilibru între producția de fluid ocular și drenarea naturală a acestuia, situație ce determină o creștere foarte mare a presiunii la nivelul ochiului.
Această presiune anormală poate duce la deteriorarea progresivă a nervului optic, ceea ce, în cele din urmă, determină pierderea ireversibilă a vederii. Cert este că, pentru a evita neplăcerile și consecințele mai grave ale afecțiunilor oculare, este important să mențineți o igienă temeinică a mâinilor, care ajung adesea în zona ochilor. În același timp, nu este recomandat să folosiți produsele de machiaj care nu vă aparțin și, în același timp, să permiteți folosirea produselor voastre de către alte persoane.
În plus, dacă purtați lentile de contact, trebuie să acordați o grijă specială igienei acestora. Nu în ultimul rând, este recomandat să purtați ochelari de protecție atunci când vă expuneți unor medii pline de praf, spori sau bacterii.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei