Durerile la genunchi pot declanşa inflamaţii

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 08 Iunie 2023 326
Potrivit statisticilor, la ora actuală, durerile de genunchi reprezintă cauza multora dintre vizitele la medicii specialişti. Unele dintre cele mai frecvente motive pentru apariția acestor suferințe sunt ligamentele inflamate sau rupte şi alte afecţiuni ale cartilajelor. Cu toate acestea, genunchiul este o articulaţie complexă şi pot exista o mulţime de alţi factori ce pot cauza durerea. De exemplu, uneori, o accidentare la genunchi poate determina ruperea unor fragmente de os sau cartilaj. Aceste bucăţi se pot fixa în articulaţie, declanşând inflamaţie şi durere.
Totodată, bursa este un săculeţ de fluid care are rol de tampon şi protejează articulaţiile în mai multe zone ale genunchilor. Din păcate, suprasolicitarea, căderile sau îndoirile bruşte şi repetate pot irita bursa, provocând dureri şi umflături.
În același timp, chistul „Baker” se referă la umflarea bursei, ce poate fi cauzată de diferite leziuni sau de artrită. De asemenea, sindromul tendonului iliotibial (o bucată de ţesut dur care face trecerea de la şold în josul tibiei) duce la umflături, provocând dureri pe partea exterioară a genunchiului. Nu uitaţi, însă, de osteoartrită, care poate fi o cauză frecventă pentru durerile de genunchi, în special pentru persoanele de peste 60 de ani. În cazul dislocării rotulei, se poate ajunge la umflături şi dureri ale genunchilor, iar dacă este vorba despre o tendinită, suprasolicitarea poate face ca acestea să devină inflamate. Nu în ultimul rând, dacă o veche accidentare nu a fost tratată în mod corespunzător, poate reveni şi provoca ocazional dureri constante ale genunchiului afectat. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei