Exercițiile în apă îți modelează un corp de invidiat

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 08 Iulie 2011 582
Meteorologii anunță temperaturi caniculare pentru următoarele zile și cea mai bună metodă pentru a vă răcori este să vă petreceți timpul pe marginea piscinei sau pe plajă. Iar în loc să leneviți pe un șezlong, puteți să luați măsuri pentru a avea un corp tonifiat: faceți exerciții în apă. Sunt recomandate, atrag atenția medicii, atât celor care vor să ardă calorii, dar și celor care au probleme cu articulațiile sau coloana vertebrală.
Exercițiile în apă sunt ideale pentru întreg organismul, spun specialiștii. De aceea, sfatul lor este să profitați de aceste zile călduroase și de vizitele dese la ștrand sau la plajă pentru a face puțină mișcare. Iar efectuarea exercițiilor fizice în apă are numeroase avantaje: riscul de accidentare este mai mic, sunt "lucrați" mai mulți mușchi, din cauza forței de rezistență pe care o opune apa și, totodată, timpul trece mult mai plăcut.
Principalul beneficiu este pierderea caloriilor și modelarea unui corp frumos, a unei posturi drepte. Medicii atrag atenția că astfel de exerciții sunt recomandate și bolnavilor cronici, de exemplu, celor cu artrită sau afecțiuni ale coloanei vertebrale, ajutând la diminuarea durerilor. În schimb, bolnavii de inimă și cei care au hipertensiune își pot ține mai bine boala sub control dacă fac, în mod regulat, astfel de exerciții.
Exerciții scurte, care nu sunt complicate
Exercițiile nu trebuie să fie complicate pentru a avea efect. Pentru cei care nu sunt obișnuiți cu efortul fizic, este suficient să meargă prin apă. Dar atenție: călcați pe toată talpa, nu doar pe vârfuri și nu vă sfiiți să faceți mișcări exagerate cu mâinile, înainte și înapoi, ținând palmele cu degetele lipite și în formă de cupă.
Etapa următoare constă în imitarea schiatului în apă: în timp ce mergeți, îndoiți coatele și țineți brațele paralele cu podeaua piscinei sau fundul mării. Când înaintați, mișcați brațul opus piciorului cu care călcați, exact ca la schi. Acest exercițiu este indicat pentru partea inferioară a corpului.
Și cei mai fricoși pot face sport
Un alt exercițiu, prin care vă "lucrați" picioarele constă în: stați în picioare în piscină sau în mare, având apa până la nivelul gâtului; ridicați câte un picior, astfel încât să fie paralel cu fundul piscinei, la fiecare cinci secunde. Aveți grijă însă să mișcați și din mâini. Este suficient să efectuați exercițiul preț de 30 de secunde.
Cei care nu se încumetă să se aventureze prea mult în apă și preferă zonele mai puțin adânci pot, la rândul lor, să efectueze următorul exercițiu: coborâți bazinul în apă, ridicând simultan picioarele spre suprafață, astfel încât numai vârfurile să fie vizibile la suprafața apei. Corpul trebuie să formeze un "V" larg la nivelul coapselor și numai capul și degetele de la picioare trebuie să fie vizibile.
Învățați să înotați!
Recomandat este și un exercițiu ce vă poate fi de ajutor: să învățați să înotați. Astfel, stați la marginea piscinei și țineți-vă cu mâinile de bara de susținere sau chiar de margine; întindeți picioarele în spate, aproape de suprafața apei și țineți-le drepte, lipite și loviți apa cu putere, astfel încât să faceți valuri la suprafața apei. Mișcările trebuie să implice tot corpul, nu doar picioarele. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei