Exfolierea ajută la îndepărtarea excesului de sebum de pe față

de Mirabela ȘERBĂNESCU Duminică, 26 Mai 2024 126
Majoritatea produselor de îngrijire a pielii promit să îi îmbunătățească aspectul prin exfolierea sau îndepărtarea celulelor moarte din stratul exterior. Această procedură poate fi realizată pe pielea feței, a corpului sau a altor zone, dar nu toată lumea poate obține rezultate bune în urma exfolierii.
Exfolierea poate aduce mai multe beneficii tenului gras, dar chiar și pentru acest tip de piele este important ca procedura să fie făcută cu atenție, pentru a evita iritațiile sau agravarea problemelor pielii.
Tenul gras are tendința de a produce exces de sebum (ulei), care poate duce la înfundarea porilor și formarea acneei. În acest caz, exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și a excesului de sebum de la suprafață, contribuind la desfundarea porilor și prevenind apariția punctelor negre și a coșurilor. Totodată, susțin specialiștii, procedura ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și la uniformizarea aspectului pielii, făcându-l mai proaspăt și mai luminos. În plus, poate îmbunătăți absorbția altor produse pentru îngrijirea pielii, cum ar fi cremele hidratante sau tratamentele anti-acnee. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei