Fasolea uscată ajută la reducerea colesterolului

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 07 Iulie 2023 210
Medicii susțin că fasolea uscată are un conținut ridicat de proteine. Studiile arată că aceasta ajută la reducerea colesterolului, oferind în acelaşi timp o nutriţie excelentă. Un studiu american a demonstrat că după numai trei săptămâni de aport crescut de fasole s-a redus colesterolul în medie cu 19% şi s-a redus riscul de atac de cord cu aproape 40%. De asemenea, din cauza conţinutului ridicat de fibre, se reduce apetitul pentru alimentele grase mai periculoase. În combinaţie cu nuci, seminţe şi cereale, fasolea formează un complex de fibre şi de proteine vegetale. Totodată, fasolea este alimentul perfect pentru dieta săracă în grăsimi, deoarece conţine doar 2-3% grăsime. Doar o ceaşcă de fasole poate oferi 15% din carbohidraţii necesari zilnic. În plus, este una dintre cele mai bune surse de fibre alimentare, căci conţine fibre insolubile şi solubile. În timpul digestiei, fibrele solubile formează un gel, care ajută organismul să elimine grăsimi, colesterol şi carbohidraţi. Ca un fapt inedit, doar o ceaşcă de fasole fiartă poate oferi 15 grame de fibre alimentare, mai mult de jumătate.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei